Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@04:17:22 GMT

بهترین راه جلوگیری از قاچاق دارو و کاهش خطاهای پزشکی

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۶۴۳

بهترین راه جلوگیری از قاچاق دارو و کاهش خطاهای پزشکی

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت‌ها در زمان کرونا، رفتن به سمت انجام فرآیندهای غیرحضوری و الکترونیکی کردن فرآیندها است. از این رو تحقق دولت الکترونیک می‌تواند در زمان فعلی و ضرورت ایجاد شده به خاطر بیماری کرونا اهمیت ویژه‌ای پیدا کند. در هفته‌های اخیر به دلیل مشکلات متنوع دفترچه بیمه‌های فیزیکی، تصمیم بر این گرفته شد که کلیه دفترچه‌های بیمه‌های فیزیکی از ابتدا اسفند جمع و دفترچه بیمه در همه بیمارستان‌ها الکترونیکی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق علاوه بر ضرورت در زمان فعلی و شرایط کرونایی کشور، سبب خواهد شد که بسیاری از هزینه‌کردهای بی‌دلیل بیمه‌ها در نظام سلامت به دلیل تجویزهای غلط پزشکان به شدت کاهش خواهد یافت.

از همین رو خبرنگارسلامت فارس، در رابطه با مزیت‌ها و دلایل حرکت به سمت الکترونکی شدن دفترچه‌های الکترونیکی به گفت‌وگو پرداخت.

یحیی ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به حذف دفترچه‌های بیمه و تاثیر آن بر سهولت استفاده مردم از خدمات درمانی گفت: حذف دفترچه های بیمه طرح کارآمد و خوبی است که در راستای تحقق دولت الکترونیک، از سال‌ها قبل مطرح بوده ولی تاکنون موفق به اجرای شدنش نبودیم و نتوانستیم شاهد دفترچه و نسخ الکترونیکی باشیم.

وی افزود: شاید بتوان گفت از ۱۵ سال گذشته این طرح، مطرح بوده و از سال ۹۵ اقدامات جدی برای شروع این طرح کلید خورد و در سال ۹۷ نیز دفترچه های بیمه جمع شد، و فرد پیشقدم در این طرح، آقای شریعتمداری بود که در حوزه تامین اجتماعی و حذف دفترچه های تامین اجتماعی ورود پیدا کرد.

در ادامه عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به مزایای حذف دفترچه های بیمه گفت: در دفترچه‌های کاغذی بیمه شانس خطاهای کاغذی و پزشکی زیاد بود، مثلا اگر پزشکی بد خط بود و نسخه ای می‌نوشت، ممکن بود که بیمار داروی دیگری را از داروخانه دریافت کند؛ و به خاطر کاهش خطاهای پزشکی، بالا رفتن سرعت عمل و جلوگیری از سوء استفاده رانت های موجود در دفترچه های بیمه های درمانی، سبب شد که این طرح در دستور کار قرار بگیرد و دفترچه های بیمه حذف شوند و به صورت الکترونیکی جلو بروند.

ابراهیمی افزود: در قانون هم بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه، دولت مکلف شده است که حذف دفترچه های بیمه را در طول مدت ۲ سال انجام دهد و در این مدت باید سامانه الکترونیک سلامت جهت سازماندهی سلامت ایرانیان و جمع‌آوری اطلاعات و سوابق مراکز بهداشتی درمانی با هماهنگی پایگاه ملی آمار ایران شروع به فعالیت کنند و اطلاعات لازم در سامانه قرار بگیرد.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: زمانی ما می‌توانیم در این طرح موفق باشیم که زیرساخت‌ها برای آن آماده شود، یعنی هنگامی که پزشک نسخه ای در سامانه مینویسد، نسخه پزشک به صورت شبکه ای در ارتباط با سایر پزشکان قرار داده شود و قابل مشاهده باشد، و با این اقدام خطاهای پزشکی کاهش پیدا می‌کند.

وی افزود: در بسیاری از روستاها به لحاظ زیرساختی هنوز آماده ی طرح حذف دفترچه های بیمه های درمانی نشدند، و خیلی از روستاها و شهرهای کوچک مشکلات خطای اینترنتی دارند و به شکل آنلاین فعالیت نمی‌کنند؛ و باید این مشکلات حل شود و زیرساخت های لازم برای آن ایجاد شود.

ابراهیمی در پایان سخنانش گفت: فصل کرونا باعث ایجاد صفوف طولانی در برخی از داروخانه‌ها شده و سعی ما این است که با این طرح (حذف دفترچه های بیمه‌های درمانی)، به کاهش صفوف داروخانه ها و افزایش سرعت عمل آن‌ها کمک کنیم، و به طور کلی این طرح مزایای زیادی دارد، و حتی میتواند به جلوگیری از قاچاق دارو نیز کمک کند؛ به شرط آنکه زیرساخت‌ها و زمینه ها فراهم شود، تا شاهد کاهش خطاهای پزشکی و رانت های موجود و در نهایت شاهد کاهش هزینه ها باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خطاهای پزشکی دارو یحیی ابراهیمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان دفترچه های بیمه حذف دفترچه های بیمه خطاهای پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت ۱۰ میلیاردی متهم پرونده داروی قاچاق

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر مختاری مدیرکل تعزیرات حکومتی اصفهان گفت: پرونده نگهداری دارو خارج از ضوابط تعیینی دولت به ارزش ۱۰ میلیارد و ۸۱۴ میلیون ریال در شعبه پنجم بدوی و ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز شهرستان اصفهان رسیدگی شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی اصفهان افزود: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده و دریافت استعلام لازم، تخلف نگهداری داروی خارج از ضوابط تعیینی دولت را محرز و علاوه بر ضبط کالا، حکم پرداخت جزای نقدی را صادر کرد.

به گفته مختاری، این پرونده در شعبه تجدیدنظر رسیدگی و متهم به پرداخت ۱۰ میلیارد و ۸۱۴ میلیون ریال جزای نقدی معادل یک برابر ارزش ریالی کالا محکوم که جریمه صادره دریافت شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی اصفهان افزود: مأموران پلیس امنیت اقتصادی در بازرسی از یک آپارتمان مسکونی که برای انبار دارو مورد استفاده قرار می‌گرفت، حجم انبوهی از دارو را مشاهده و گزارش این تخلف را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

کد خبر 6100603

دیگر خبرها

  • مهدی قمصریان: صندوق تامین در ۸ سال ۲۱.۵ همت خسارت پرداخت و از حبس حدود ۶۰هزار نفر جلوگیری کرده است
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • ۷ ادویه که چربی هایتان را مثل کوره می‌سوزاند
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی متهم پرونده داروی قاچاق
  • کشف ۱۸ میلیارد قارچ ترافل قاچاق در مرز مریوان
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق چوب + فیلم
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی