Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ظهور شرکت های اجاره خودرو در تهران را هم باید جزء همین نوع از تغییرات بدانید. دلایلی که در گذشته باعث میشد مردم به سمت اجاره خودرو سوق پیدا کنند، بسیار متفاوت تر از امروز است. حال این سوال در ذهن مخاطبان شکل میگیرد؛ امروزه چرا مردم خودرو اجاره می کنند؟ در حال حاضر اگر به زندگی افراد نگاهی بیاندازید متوجه می شوید که حداقل یک نفر از اعضای خانواده خودرویی در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا باز هم اجاره ماشین در تهران تا این اندازه باب شده است؟

اگر خواهان یافتن پرسش های خود هستید، توصیه می کنیم در ادامه این مقاله همراه ما باشید. زیرا در نظر داریم توضیحاتی را در این خصوص خدمت شما ارائه دهیم.

دلایل مردم برای اجاره ماشین در گذشته

در گذشته یکی از دلایلی که مردم را به سمت اجاره خودرو سوق میداد، مسافرت و ناآشنایی با مسیرهای مختلف شهری بود! چه بسا که حتی مقام های بلند مرتبه کشور، سیاسیون و یا افراد فعال در حوزه اقتصادی برای حضور در اجلاس‌ ها، نمایشگاه های مختلف و یا همایش ها با سفر به نقاط مختلف کشور، برای حل مشکل تردد خود، به سراغ تهیه خودرویی با راننده میرفتند.

پس خیلی دور از انتظار نیست که شرکت هایی به منظور رفع این نیاز در تهران و سایر شهرهای کشور، شروع به فعالیت نمایند.

امروزه اما شرایط متفاوت تر از آن چیزی‌ است که در گذشته وجود داشت. زندگی افراد به سمت تجمل گرایی سوق پیدا کرده و اجاره خودروهای لوکس، حتی برای مدت زمانی کوتاه، نوعی فخر فروشی به حساب می آید. از جمله این فخر فروشی ها باید به برگزاری مراسمات مختلف از جمله جشن عروسی اشاره کرد. هر چه به سمت جلو پیش میرویم زوج های جوان برای برگزاری جشن های شیک و لاکچری، حریص تر می شوند. حتی حاضرند هزینه هایی به مراتب گزاف را پرداخت کنند تا جای هیچ حرف و سخنی را برای فامیل و اقوام باقی نگذارند. کرایه ماشین عروس و گل آرایی آن به بهترین شکل نیز از جمله راهکارهایی بوده که در این مسیر برای رسیدن به خواسته هایشان به آنها کمک می کند!

اما همه چیز به اینجا ختم نمی شود، این روزها حتی برای قرار ملاقات ها نیز کرایه ماشین در تهران به امری عادی تبدیل شده است! مطمئنا چندین نفر از اطرافیانتان را دیده اید که برای اولین قرار خود حاضر به اجاره روزانه خودرو در تهران شده اند. البته اگر این کار به عقد یک قرارداد همکاری عالی ختم شود، نمیتواند هیچ عیب و ایرادی داشته باشد. زیرا برخورد اولیه خصوصا زمانی که شریک تجاری شما از شهر و یا حتی کشوری دیگر به دیدن شما می آید، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این مسئله جزء مواردی به حساب می آید که حتی بسیاری از افراد آن را پیشنهاد می کنند. شما میتوانید با اجاره ماشین ارزان به استقبال وی بروید و با رویی گشاده به خوش آمدگویی رسمی از وی بپردازید و حتی او را تا محل اقامتش همراهی کنید. مطمئنا چنین رفتاری میتواند تاثیری بسیار مطلوب بر طرف مقابل بگذارد.

اما آیا دلایل اجاره خودرو در تهران یا شهرهای دیگر به همینجا ختم می شود؟ باید بگوییم که شما حتی برای گشت و گذار نیز میتوانید به سراغ کرایه خودرو و یا حتی اجاره ون در تهران بروید. چه بسا که این روزها گشت و گذار با ون بسیار باب شده و طرفداران خاص خود را دارد. اجاره چنین ماشینی به شما این اجازه را می دهد تا همراه با خانواده و دوستان به مسافرت رفته و گردش را تسهیل کنید.

در این راستا میتوانید با کارشناسان و متخصصان شرکت رنتینا در ارتباط باشید و با شرح شرایط خود، راهنمایی های ویژه و منحصر به فردی را دریافت نمائید. باید بدانید متخصصان فعال در این شرکت، با سال ها تجربه در این حوزه، نیازسنجی بسیار دقیقی انجام می دهند و سپس متناسب با نیاز شما پیشنهادات خوبی را در اختیار شما قرار خواهند داد. تنها کافیست به بخش تماس باما مراجعه کنید.

تا اینجای مقاله درباره دلایل مراجعه مردم برای اجاره خودرو در تهران توضیحاتی خدمت شما ارائه شد. اما کرایه ماشین چه مزایایی را میتواند با خود به همراه داشته باشد؟ در ادامه خدمت شما خواهیم گفت!!

مزایای کرایه ماشین در چیست؟

در حال حاضر شرکت های اجاره خودرو زیادی در تهران و سایر شهرهای کشور مشغول به فعالیت هستند که رنتینا از جمله آنهاست! اما سوال اینجاست؛ چه مزایایی وجود دارد که افراد را به سمت اجاره خودرو و این شرکت ها هدایت می کند؟

کرایه خودرو اجازه می دهد تا ماشینی با کیفیت بالا را انتخاب کرده و استفاده کنید. کرایه ماشین قدرت انتخاب را در شما به وجود می آورد تا هر مدلی که دوست دارید را برگزینید. خودروهای موجود در شرکت رنتینا به طور مرتب سرویس می شوند، پس اگر سفری غیرمنتظره برای شما پیش آمد و وقتی برای سرویس خودرو خود ندارید، میتوانید به سراغ ماشین های موجود در رنتینا بروید. تنها مدت کمی زمان کافیست تا ماشین مورد نظر خود را کرایه کنید. اجاره خودرو به مراتب هزینه پایین تری را نسبت به خرید آن برای استفاده کنندگان به همراه دارد. پس خیلی دور از انتظار نیست افراد بخواهند به سمت استفاده از آن سوق پیدا کنند.

حال به میزان کوچکی از مزایای شرکت های اجاره خودرو آشنایی پیدا کردید. اما آیا مدارکی برای اجاره خودرو احتیاج است؟ در ادامه با ما همراه باشید.

مدارک لازم برای کرایه ماشین

یکی از مواردی که در زمان اجاره خودرو مطرح می شود، مدارک مورد نیاز است!

هیچ اهمیتی ندارد که چه ماشینی را کرایه می کنید، مدارک لازم برای اجاره خودرو در شرکت های اینچنینی به شرح زیر است؛

ارائه مدارک مرتبط به جهت احراز محل شغل و یا محل سکونت دریافت مبغلغی مشخص که از آن تحت عنوان ودیعه نقدی یا دیپوزیت یاد می شود. دریافت کپی گواهینامه و کارت شناسایی

با ارائه این مدارک قراردادی رسمی بین شما و شرکت اجاره خودرو عقد خواهد شد. از طرفی فاکتور رسمی نیز برای شما ارسال می شود. سپس شما میتوانید خودروهای مورد نظرتان را بدون راننده به مدت 3 روز اجاره نمائید. دقت داشته باشید ماشین عروس، ون و یا اتوبوس به صورت ساعتی یا روزانه کرایه داده می شود و راننده ای نیز همراه آن ارسال خواهد شد.

در این میان خالی از لطف نیست اگر بگوییم؛ تمامی خودروهای موجود در مجموعه رنتینال بالاترین و کامل ترین سطح پوشش بیمه ای را دارا می باشد که از جمله آنها میتوان به بیمه شخص ثالث، بیمه کارت طلایی، بیمه بدنه و بیمه سرنشین خودرو اشاره کرد. در این میان بیمه های دیگری از طرف مجموعه صادر می شود که مشتریان بنا به خواسته خود می توانند از آن استفاده نمایند.

تمامی خودروهای این مجموعه دارای کامل ترین و بالا ترین سطح پوششی بیمه از جمله : بیمه شخص ثالث + بیمه بدنه + بیمه کارت طلایی + بیمه سرنشین خودرو می باشد وهمچنین مشتریان می توانند از دیگر بیمه هایی که از طرف مجموعه صادر می گردد استفاده نمایند.

با این تفاسیر پس میتوان گفت؛ دیگر نیاز نیست سوار شدن ماشین آرزوهایتان را تنها در رویاها ببینید. اما آیا ماشین های کلاسیک هم میتوان اجاره نمود؟؟ باید بگوییم با رنتینا همه چیز امکانپذیر است! بیایید تا در این باره کمی صحبت کنیم!

 کمی از اجاره ماشین کلاسیک بدانیم

افراد زیادی را میتوانید بیابید که جزء علاقمندان و رهروان ماشین های کلاسیک هستند. پس خیلی دور از انتظار نیست به سراغ اجاره ماشین کلاسیک بروند. از طرفی این روزها اجاره چنین ماشین هایی در مراسمات و جشن های عروسی و یا حتی فرمالیته ها بسیار باب شده است! البته نباید فکر کنید برای اجاره ماشین عروس ارزان به سراغ ماشین های کلاسیک بروید. چه بسا که در برخی مواقع انچنین ماشین ها، هزینه های بالاتری را برای زوج ها به همراه دارد.

یکی از اصلی ترین دلایل این محبوبیت را باید کیفیت بالای ماشین های کلاسیک دانست. از طرفی خاص بودن آنها در سطح شهر نگاه ها را به سمت خود جلب می کند. واقعا چه دلیلی میتواند بهتر از این باشد که افراد را به سمت رنت ماشین های مختلف و البته کلاسیک بکشاند؟ اما باید بدانید تمامی مواردی که در این مقاله خدمت شما ارائه شد میتواند در هزینه نهایی قیمت اجاره خودرو در تهران تاثیرگذار باشد. بیایید کمی در این رابطه صحبت کنیم!

قیمت اجاره خودرو در تهران چقدر است؟

اگر به دنبال اجاره خودرو ارزان در تهران هستید، باید بگوییم نیازی نیست خیلی راه دوری بروید، کافیست به بخش تماس باما مراجعه کنید. کارشناسان و متخصصان رنتینا راهنمایی های کامل و دقیقی را در اختیار شما قرار خواهند داد. اما با وجود تمامی این تفاسیر خالی از لطف نیست اگر بدانید؛ قیمت اجاره خودرو با توجه به مدل ماشین، سال تولید آن، مدل بیمه، تعداد روزهای در اجاره و... متغیر است. چه بسا که اجاره ماشین کلاسیک خود نیز میتواند هزینه ای سنگین تر از سایر مدل ها را با خود به همراه داشته باشد زیرا قدیمی تر بوده و نگهداری آن ها شرایط سخت تری دارد.

اگر قصد اجاره خودرو در تهران با قیمت مناسب را دارید، توصیه می کنیم با کارشناسان و متخصصان  همراه باشید. آنها راهنمایی های خوبی در اختیار شما قرار خواهند داد. از طرفی اگر همچنان سوالی در ذهن شما باقی مانده و ابهامی برطرف نشده، میتوانید مسائل خود را با آنها در میان بگذارید. مطمئن باشید که با رویی گشاده به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

پربیننده ترین عکس جدید شیلا خداداد قیمت تلویزیون سامسونگ / ۲۵اردیبهشت‌ ماه خواننده ماکان بند، بازیگر شد ثبت نام ایران خودرو اردیبهشت ۱۴۰۰ +لینک جدیدترین قیمت چری آریزو ۵ + جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اجاره خودرو اجاره ماشین بدون راننده اجاره خودرو در تهران اجاره ماشین کرایه ماشین عروس ماشین کلاسیک انتخابات ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۳۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش حرف و حدیث‌ها درباره واردات برخی محصولات خارجی به کشور و از جمله محصولات خودرویی و دیزلی در روز‌های اخیر بسیار حاشیه برانگیز شده است؛ این حاشیه‌ها تا به آنجا ادامه داشت که شهرداری تهران به‌عنوان یکی از نهاد‌های سفارش‌دهنده و مصرف‌کننده خودرو (و خودرو‌های دیزلی مثل اتوبوس، مینی‌بوس و…) به حامی واردات تبدیل شد. 

گفتگو‌ها و بحث‌های تحلیل‌گران در نقد اقدام شهرداری تهران و از جمله دیدگاه علیرضا زاکانی (شهردار تهران) تا آنجا پیش رفت که بازو‌های تبلیغاتی و فرهنگی شهرداری در تهران اخیرا در اقدامی به دفاع از تصمیم این مجموعه برای واردات محصولات خودرویی و دیزلی از کشور‌هایی مثل چین، اقدام به نصب بنر‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی در محیط‌هایی، چون مترو کرده است. 

چنین اقداماتی که همراه با تحقیر تولید داخلی، دقیقا در همان سال‌هایی که به نام حمایت از تولید داخلی نامگذاری می‌شوند آن هم توسط نهادی عمومی و نزدیک به دولت که شعار انقلابی می‌دهد، برای بسیاری عجیب بوده و این سوال را ایجاد کرده است که جایگاه کار و دسترنج نیروی کار ایرانی برای مسئولان مختلف تا چه اندازه اهمیت دارد؟ 

روی بنر تبلیغاتی شهرداری در ایستگاه‌های مترو که در توضیح و تبیین علت خرید محصول از خارج طراحی شده است، در پاسخ به سوال «چرا خارجی خریدیم؟» و دفاع از تجهیز ناوگان حمل و نقل با محصولات وارداتی از چین نوشته شده است: «قیمت پایین‌تر نسبت به مدل مشابه ایرانی»، «توان شرکت چینی در تامین نیاز تهران در فرصت شش ماهه»، «سرعت لاک‌پشتی خودروسازان داخلی در ساخت»، «نیاز فوری و حیاتی تهران به ناوگان حمل و نقل عمومی جدید»، «کاهش آلودگی هوای پایتخت با ورود سریع ناوگان برقی» و «کاهش مصرف بنزین با اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی در کشور»! 

این ادعا‌ها البته اغلب در مصاحبه با برخی شرکت‌های خصوصی و دولتی تولیدکننده داخلی رد شده است. بسیاری از این کارفرمایان به این دلیل که همچنان با برخی ارگان‌های دولتی و برخی شهرداری‌ها قرارداد داشتند و یا در آینده امید به بسته شدن قرارداد داشتند، از پاسخ مستقیم به این ادعا‌ها خودداری کردند. اما در مجموع اغلب ادعا‌های فنی و اقتصادی چاپ شده توسط شهرداری روی این بنر توسط آنان رد شده است. 

با این حال، باید دید که علت اساسی چنین رویکردی چیست؟ اگر مسئله نوعی تعامل دستگاه سیاست خارجی برای گرفتن مابه‌ازای فروش نفت در قالب تهاتر محصول باشد، این امر با بیان صادقانه به تولیدکننده، کارگر، کارفرما و شهروند ایرانی قابل پذیرش‌تر است؛ اما استدلال‌ها و نحوه مواجهه به نظر تحلیلگران صنعت خودرو و روابط کار، نوعی خودتحقیری تولید داخلی محسوب می‌شود. 

در رابطه با این موضوع برخی کارفرمایان تصویری از بالا را برای مخاطبان فراهم می‌کنند. برای مثال بهرام شهریاری (عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان خودروی ایران) پیرامون تبلیغات اخیر شهرداری روی بحث واردات و در پاسخ به ادعا‌های مطرح شده از سوی آن‌ها می‌گوید: ما تولیدکنندگان داخلی چه در حوزه خودروی شخصی و چه خودرو‌های ناوگان عمومی و دیزلی، هم ظرفیت و هم توانایی بالفعل تولید و تامین نیاز داخلی را داریم؛ اما چیزی که وجود ندارد مدیریت است! 

وی افزود: این همت و این برنامه در کشور وجود ندارد که طی یک فرآیند سفارش‌دهی از پیش و با فراهم کردن شرایط تولید، نیاز از داخل تامین شود. ما بار‌ها گفتیم و این را مطرح کردیم که تا صنعت خودروی کشور در انحصار دولت است و دولت اجازه ندهد دیگر فعالان نیز در عرصه‌های مختلف آن ورود کنند، اتفاق خاصی در این حوزه رخ نخواهد داد. تمام ناتوانی‌ها ناشی از این انحصارطلبی دولت در حوزه خودرو است. 

شهریاری ادامه داد: نوسانات قیمت ارز و مباحثی مانند این باعث اخلال در کار تولید کارفرمایان بخش قطعه‌سازی و خودروسازی کشور شده است. برای مثال ما سفارش قطعات اتوبوس را با آخرین کیفیت دریافت می‌کنیم و امکان تولید آن را نیز داریم، اما به محض سفارش برخی اقلام وارداتی و یا حتی داخلی که تا حدی تابع نرخ ارز است، تا زمان مونتاژ و تولید کار چندین بار تغییرات قیمتی داریم و در این میان ضرر می‌کنیم. مالیات‌های جدید و فشار‌های مختلف دیگر در کنار این موضوع، باعث شده تا صد‌ها مانع برای تولید به وجود بیاید که منشاء آن دولت است. 

این تولیدکننده خودرو و قطعه ادامه داد: اینطور نیست که این اراده و توان در تولیدکننده داخلی وجود نداشته باشد. هم از نظر فنی و طراحی و هم از نظر توان اقتصادی و صنعتی، این ظرفیت در کشور وجود دارد که کلیه سفارشات خودرو، ناوگان عمومی و قطعات همه وسایل با تولید داخلی تامین شود. 

وی تاکید کرد: مشکل از جایی شروع می‌شود که در بحث واردات خودرو در درون دولت و شرکت‌های دولتی تعارض منافع ایجاد می‌شود و از آنجا تولید ضربه می‌خورد؛ چنانچه شاهد آن هستیم که خود شرکت‌های دولتی بزرگ خودروساز ما نیز به صف واردکنندگان پیوستند. 

این فعال کارفرمایی در پایان تصریح کرد: در کنار همه این مشکلات، دولت و نهاد‌هایی از واردات حمایت می‌کنند که خودشان حجم بسیار بالایی بدهی به قطعه‌سازان و خودروسازان بخش خصوصی کشور دارند و اگر معتقدند خودروساز و قطعه ساز داخلی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد، ابتدا بدهی خود دولت، شرکت‌های تابعه و خصولتی در برابر ما را که رقمی نجومی است بدهند و بعد چنین ادعا‌هایی را درباره ناتوانی تولیدکننده داخلی مطرح سازند. 

شهریاری البته درباره رقم نهایی مطرح شده در تولید بدهی دولت و شرکت‌های دولتی و... به خودروسازان و قطعه‌سازان خصوصی کشور اظهارنظر نکرد، اما آخرین رقم ارائه شده در بهار سال گذشته چیزی بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان بود که با تجمیع آن با بدهی شرکت‌های خصولتی و سایر خودروسازان غیردولتی، در نیمه سال ۱۴۰۳ قطعا باید به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی در برابر قطعه‌ساز داخلی رسیده باشد. 

در پس واردات خودرو منافعی وجود دارد

باوجود همه مشکلاتی که در حوزه تولید خودرو و به ویژه محصولات دیزلی وجود دارد، کارگران و خطر بیکاری آنان در شرکت‌های تولیدکننده خود یکی از عوارض فرعی گرایش به واردات محصولات دارای مشابه داخلی است و در نتیجه کارگران نیز از این زاویه نگرانی‌هایی دارند. 

مشاهدات حضوری خبرنگار ایلنا از دو شرکت تولیدکننده خودرو‌های دیزلی در سال گذشته نشان می‌دهد که تولید در اغلب این شرکت‌ها با ظرفیت پایین انجام شده و رکود بر این تولیدکنندگان - که اغلب به دلیل شرایط خاص بازار به مونتاژکننده کامل بدل شدند - مستولی شده است. 

با این وجود کارگران بیش از امنیت شغلی خودشان حتی نگران صنعت و منابع ارزی کشور هستند. مجتبی حاجی‌زاده (رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی) در این رابطه توضیح می‌دهد: افرادی که در انتخابات دور سیزدهم ریاست جمهوری فعال بودند و خود بعد‌ها سمت‌های مهمی مثل شهرداری تهران و ریاست بنیاد‌های قوی اقتصادی و... را کسب کردند، با شعار‌هایی ملی و انقلابی بر سر کار آمدند. آنان درباره خودروسازی‌ها، تورم و بهبود تولید شعار‌هایی دادند که، چون در آن موفق نشدند، نیازمند پروژه تبلیغاتی برای موفق نشان دادن خود شدند. 

وی افزود: برخی مسئولان نگاه بسیار آسانی به مدیریت تولید خودرو در کشور داشتند و اکنون که سختی و پیچیدگی کار را از نزدیک دیدند، نگاهشان عوض شده است. حال می‌خواهند بگویند که در عمل کاری می‌خواهیم بکنیم و در میان همه این راه‌ها واردات را برگزیدند. 

حاجی زاده تصریح کرد: پرسش اولیه این است که آیا اساساً شهرداری می‌تواند خود به عنوان یک بنگاه اقتصادی اقدام به واردات و قرارداد خارجی کند؟ وقتی ما ناوگان دیزلی و تولید محصولات حمل و نقل عمومی دیزلی در کشور داریم، بستن قرارداد خارجی توسط هر شهرداری در کشور آن هم درحالی که خلاف سیاست‌های کلان رهبری در حوزه اقتصادی است، چه وجاهتی دارد؟ 

رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی ایران تصریح کرد: هر وارداتی یک حاشیه سودی برای عده‌ای دارد و قطعا تعارض منافع و زدوبند و رابطه دارای منفعتی در این میان وجود داشته که این معامله را به تولید داخلی ترجیح دهند. توازن قدرت میان بخشی که در تولید سود می‌کند با بخشی که از واردات سود می‌برد به هم خورده و این نشانه هشداردهنده‌ای است. 

این فعال کارگری تاکید کرد: ما در سال ۱۳۷۸ تعدادی جیپ تولید داخل را نمایشگاهی رونمایی کردیم که ۲۱۰۰ دستگاه از آن تولید شده بود. در آن نمایشگاه همه ۲۱۰۰ دستگاه جیپ تولیدی در نمایشگاه بین المللی پیش فروش شد و یک دستگاه آن نیز به دست مشتریان داخلی نرسید. در چنین شرایطی با این توان فنی شهرداری چطور می‌تواند ادعا کند که ما توان فنی و اقتصادی تولید را نداشتیم و مانع شهرداری شدیم؟ 

حاجی‌زاده اضافه کرد: اگر شهرداری نیازمند خودروی دیزلی و ناوگان حمل و نقل بود، باید این را به متولی امر که وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اطلاع می‌داد و آن وزارتخانه برای شهرداری با کار کارشناسی تشخیص می‌داد که آیا باید خودرو برای شهر وارد شود یا در داخل امکان تولید آن وجود دارد. همه می‌دانیم که شهرداری نمی‌تواند بر مسائل خودروسازی و چالش‌های فنی آن اشراف داشته باشد و قطعاً در کشور تقسیم کار وجود دارد و باید رعایت شود. 

وی با اشاره به این نکته که «همه می‌دانند که تولید داخل که برای آن ارز بسیار کمتری مصرف می‌شود از تولید خارجی ارزان‌تر است» گفت: استاندارد‌های ما، جاده‌ها و خیابان‌های ما و شکل اتاق داخلی اسکان واگن‌ها و اتوبوس‌های ما در حمل و نقل مسافری سنگین کاملا متفاوت با کشور‌های دیگر است و صنعت داخلی دیزلی ما اساساً برای تامین نیاز این شکل خاص از بازار شکل گرفته و به تولید برای سوخت‌هایی خاص عادت کرده و محصول متناسب با آن را پس از تجربه و آزمون و خطای فراوان طراحی کرده است. در چنین شرایطی اختراع چرخ از ابتدا با چه منطقی قابل توجیه است؟ 

رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودرو با بیان اینکه «برای مافیای خودرو در کشور مسئله اشتغال نیروی کار داخلی اهمیتی ندارد» اظهار کرد: البته بعید به نظر می‌رسد باتوجه به تبعات اجتماعی و امنیتی بیکارسازی ۲۵۰ هزار کارگر مستقیم خودروساز‌های دولتی کشور، کسی توان یا جسارت زمین زدن صنعت عظیم خودروسازی ایران را داشته باشد، اما تضعیف نیروی کار به ویژه در بخش خودرو‌های دیزلی قابل توجیه نیست. 

این فعال کارگری اذعان کرد: مسئولان شهرداری قول‌هایی را به مردم دادند که نتوانستند انجام دهند، اما اکنون با سیاه‌نمایی و خودتحقیری نسبت به تولید داخل قصد دارند که در این میان خودی نشان دهند. ممکن است در ادامه نیز شعار عوام‌فریبانه و پوپولیستی دهند که ما خواستیم وارد کنیم و مافیای خودروسازی به ما اجازه تامین نیاز شهر را نداد! در صورتی که این ادعا باتوجه به قدرت فعلی شهرداری بلاموضوع است. 

وی افزود: در کل خاورمیانه، شمال آفریقا و شبه قاره هند و آسیای مرکزی تنها کشوری که صنعت خودروسازی را از مرحله طراحی و قطعه‌سازی تا مونتاژ دارا است، کشور ما ایران است. در این هفتاد سال البته نارضایتی از صنعت خودرو وجود دارد، اما مردم ما مخالف نابودی این صنعت پرقدمت و استخوان دار هستند و ناراحتی بیشتر مردم بخاطر این حاشیه سود بالا و غیرمنطقی محصولات خودرویی ماست. ما در سطح خودمان سال‌ها نیاز داخلی را در حوزه خودرویی و دیزلی رفع کردیم و توان خود را گذاشتیم. 

حاجی‌زاده با تاکید بر اینکه «ما در میان رقبای جهانی مختلف به دلیل شرایط تحریمی مجبور به انتخاب چین شدیم» گفت: ما به دلیل حق وتو و قدرت اقتصادی چین ناگزیر از انتخاب این فروشنده خارجی هستیم و احتمالا در قبال نفت محصولاتی را باید تهاتر کنیم. این درحالی است که خودروی داخلی هم قیمت پایین‌تری دارد و هم برخلاف مدل خارجی، قطعات یدکی و جانبی بسیار ارزان‌تر و داخلی دارد. در میان مسئولان باید انتخاب کنند که در میان گزینه‌های موجود، سهم تجارت خارجی خود با چین را در این حوزه متمرکز کنند یا در حوزه دیگری خرج کنند.

این فعال کارگری در پایان تصریح کرد: در خودرو‌های دیزلی و به ویژه اتوبوس، به ازای هر دستگاه وارداتی باید هفت سری کامل لوازم یدکی همان خودرو مثل آیینه، پیچ‌ها، دستگیره‌ها و... از نظر استاندارد وارد کشور شوند و این درحالی است که در صورت خرید از داخل؛ تمامی این قطعات بدون نیاز به واردات در داخل بطور کامل تولید می‌شد و ارز از کشور خارج نمی‌شد. درد این است که وقتی انتقاد از بیلبورد تبلیغاتی می‌شود، حتی نهاد‌های همین شهرداری نیز در نهایت مقصر را خودشان نمی‌دانند که به تولید داخلی ما اهانت کردند. فردا نیز اگر اتوبوس‌های برقی دست دوم وارداتی از چین بد درآمد، خود شهرداری تهران هم پاسخگو نخواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • تهران در دوران احمدشاه قاجار / هاینریش هیملر مهره کلیدی هیتلر / معانی جالب زبان بدن ایتالیایی‌ها / رانندگی روزمره با خودرو مسابقه‌ای المنتال
  • قیمت‌های نجومی اجاره ماشین عروس!
  • خرید اقساطی ماشین ظرفشویی از الوقسطی
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • معرفی کیت بدنه یک میلیارد تومانی برای تویوتا لندکروزر محبوب /عکس
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • اجاره سالن همایش، سمینار و کنفرانس در سلام حرفه ای + [مشاوره رایگان]
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران